View photo 1 of Singel 160
View photo 2 of Singel 160
View photo 3 of Singel 160
View photo 4 of Singel 160
View photo 5 of Singel 160
View photo 6 of Singel 160

Hightlighted features

  • Year of construction 1937
  • Living area 170 m²
  • Number of rooms 5
  • Plot size 165 m²

Description

ZIEN IS KOPEN!

Dit unieke stadspand (met ruime tuin!) is gelegen op een zeer aantrekkelijke woonlocatie in de 19e eeuwse schil aan de rand van het Dordtse centrum. Deze multifunctionele woning is in 2019 inwendig geheel vernieuwd en mag dan ook gerust instapklaar genoemd worden. De koper van deze woning kan hoeft eigenlijk alleen maar een keuken aan te schaffen (voorzieningen hiervoor op de begane grond en op de 1e verdieping) en de verhuizing te regelen.

Dit object is eventueel, gezien de indeling, prima te gebruiken als een woon-/praktijkwoning. Maar zelfs levensloopbestendig wonen behoort tot de mogelijkheden.

De ligging ten opzichte van alle wensbare voorzieningen mag men gerust ideaal noemen. De binnenstad met al haar winkels, restaurants, de weekmarkt en uitgaansgelegenheden ligt op een steenworp afstand. Maar ook diverse uitvalswegen, het Centraal Station, sportverenigingen en basisscholen zijn snel en gemakkelijk bereikbaar!

De woning is op de begane grond voorzien van een royale (woon-)ruimte met open keukenruimte en openslaande deuren naar de achtertuin. Hier zijn alle voorzieningen aangelegd om een heerlijk ruime keuken te plaatsen. Eventueel kan deze verdieping uitermate goed gebruikt worden als werk-/praktijkruimte.

Op de 1e verdieping bevindt zich thans een royale L-vormige living. Deze ruimte kan gemakkelijk (indien gewenst) worden gesplitst in 2 ruime slaapkamers. In een separate ruimte zijn voorzieningen aangelegd om te gaan gebruiken als keuken of badkamer. Op de 2e verdieping bevinden zich de 3 slaapkamers en prachtige badkamer en daarboven een royale bergzolder.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de prachtige en zonnige stadstuin met zon- en schaduwterras en vrijstaande berging met achterom. Deze tuin biedt verrassend veel privacy door zijn vrije ligging.

Het gehele pand is recentelijk zeer fris afgewerkt met duurzame laminaatvloeren en glad stucwerk op de wanden. Ook is het pand volledig voorzien van dubbele beglazing, zijn het volledige electrawerk (inclusief meterkast) en CV-installatie vernieuwd. Verder heeft de woning op elke verdieping de beschikking over een vernieuwd (zwevend) closet. Dit alles maakt het pand een lust voor het oog.

Algemeen
• Kadastrale aanduiding: gemeente Dordrecht, sectie K, nummer 6274, groot 165 m²;
• Woonoppervlak: circa 170 m² (inhoud circa 650 m³). Overig inpandige ruimte: circa 13 m². Gebouw gebonden buitenruimte: circa 6 m². Externe bergruimte circa 15 m²;
• Fundering op houten palen met een handhavingstermijn van 25 jaar of langer. De fundering wordt dan ook als ‘goed’ gekwalificeerd en aanvullend onderzoek is niet noodzakelijk geweest;
• Elektrische installatie en CV-installatie zijn dit jaar vernieuwd;
• De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing;
• Schilderwerk buitenzijde heeft dit jaar nog plaatsgevonden;
• Het betreft hier een multifunctioneel pand met onder andere een mogelijkheid voor werk of praktijk aan huis;
• De woning is inwendig de laatste maanden volledig gemoderniseerd en dus ook geheel instapklaar! De koper van deze woning behoeft alleen een keukeninrichting te laten plaatsen.

Indeling begane grond
Entree
Entree in hal. Gang met trapopgang en meterkast (16 groepen en 3 aardlekschakelaars).

Toilet
De vernieuwde toiletruimte is afgewerkt met glad stucwerk op de wanden, plavuizen op de vloer en voorzien van een zwevend closet.

Woonkamer (ca. 10,78 x 3,39 m.)
Royale woon-/werkkamer van het type doorzon. Deze ruimte is fraai afgewerkt met een duurzame laminaatvloer en glad stucwerk op de wanden. Verder heeft men een open verbinding naar de keukenruimte en openslaande deuren naar de achtertuin.

Keuken (ca. 4,78 x 2,35 m.)
De open keukenruimte is afgewerkt met glad stucwerk op de wanden en een laminaatvloer. Desgewenst kan hier een keuken, pantry of zelfs een badkamer gerealiseerd worden.

Indeling 1e verdieping
Overloop
Overloop met vaste trapopgang naar de 2e verdieping en vaste bergkast.

Toilet
De vernieuwde toiletruimte is afgewerkt met glad stucwerk op de wanden, plavuizen op de vloer en voorzien van een zwevend closet.

Woonkamer (ca. 9,63 x 5,40/3,39 m.)
De royale L-vormige living is fraai afgewerkt met een laminaatvloer en glad stucwerk op de wanden. Desgewenst kunnen hier 2 of zelfs 3 extra slaapkamers gerealiseerd worden. Aan de achterzijde heeft men de beschikking over een zonnig balkon (ca. 1,05 x 2,73 m.).

Multifunctionele ruimte (ca. 2,96 x 2,37 m.)
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een multifunctionele ruimte die ingericht kan worden als keuken, badkamer of werk-/hobbykamer.

Indeling 2e verdieping
Overloop
Overloop met vlizotrap naar de royale bergzolder en vaste kast met daarin een aansluitpunt ten behoeve van de wasmachine en droger.

Slaapkamer 1 (ca. 3,89 x 3,38 m.)
Slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning. Deze slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer en glad stucwerk op de wanden.

Slaapkamer 2 (ca. 2,84 x 1,90 m.)
Ook deze slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en is afgewerkt met een laminaatvloer en glad stucwerk op de wanden.

Toilet
De vernieuwde toiletruimte is afgewerkt met glad stucwerk op de wanden, plavuizen op de vloer en voorzien van een zwevend closet.

Slaapkamer 3 (ca. 5,19 x 3,38 m.)
Slaapkamer aan de achterzijde van de woning. Deze slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer en glad stucwerk op de wanden. Deze slaapkamer heeft de beschikking over een eigen balkon (ca. 0,95 x 2,69 m.).

Badkamer (ca. 3,22 x 2,46 m.)
De prachtige badkamer (2019) is gelegen aan de achterzijde van de woning. Deze badkamer is afgewerkt met een plavuizen vloer en glad stucwerk op de wanden en is voorzien van een ligbad (met thermostaatkraan), inloopdouche (met regendouche en thermostaatkraan), een waskom met bergmeubel en een designradiator.

Bergzolder
De royale bergzolder is bereikbaar middels een vlizotrap en is onderverdeeld in een voorzolder en een zolderkamer.

Voorzolder (ca. 2,51 x 1,89 m., gemeten vanaf 1,50 meter hoogte)
Voorzolder met ophangplek mechanische ventilatie box.

Zolderkamer (ca. 2,51 x 3,03 m., gemeten vanaf 1,50 meter hoogte)
Zolderkamer met Velux dakvenster en ophangplek CV-combiketel.

Tuin (ca. 14,00 x 6,00 m.)
De heerlijk besloten stadstuin is gesitueerd op het zonnige zuidoosten. Deze achtertuin is voorzien van een zonneterras, grasgazon en een berging.

Berging (ca. 2,72 x 5,62 m.)
De vrijstaande houten berging is voorzien van electra, verlichting en een eigen achterom.

De vermelde oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn vastgesteld conform de branche brede NVM cs meetconstructies op basis van de NEN2580:2007 NL. De informatie in deze brochure is met de nodige zorg vastgesteld. Aan deze gegevens kunnen echter geen rechten worden ontleend, alle aansprakelijkheid van OZP-makelaars is derhalve uitgesloten. Voorts zijn wijzigingen voorbehouden.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 497,500 k.k.
Asking price per m²
info
€ 2,926
Helpful?
/
Thank you!
Listed since
8 weeks
Status
Available
Acceptance
Available immediately

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1937
Specific
With carpets and curtains

Surface areas and volume

Areas
Living area
170 m²
Other space inside the building
13 m²
Exterior space attached to the building
6 m²
External storage space
15 m²
Plot size
165 m²
Volume in cubic meters
650 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 3 separate toilets
Bathroom facilities
Bath
Number of residential layers (stories)
3 residential layers (stories) and a attic
Facilities
Mechanical ventilation

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Insulation
Double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Gas-fired combination boiler from 2019, in ownership

Cadastral data

DORDRECHT K 6274
Cadastral map
Area
165 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In center
Garden
Back garden
Back garden
84 m² (14m deep and 6m broad)
Garden location
Located at the southeast accessible via the rear
Balcony/roof garden
Balcony present

Storage space

Shed / storage
Detached wooden storage
Facilities
Electricity

Parking

Type of parking facilities
Paid parking and parking permits

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Singel 160

€ 497,500 k.k.