We would like to improve your experience on funda. Like to help? Give us your feedback.

Hightlighted features

  • Year of construction 1915
  • Living area 485 m²
  • Number of rooms 9
  • Plot size 6,070 m²

Description

Een eersteklas woonboerderij op een toplocatie in Zuidwest Friesland, gesitueerd op korte afstand van het centrum van Balk, geplaatst op een ruim erf (6.070m²) met een bijzonder fraaie, lommerrijke tuin.

De woonboerderij ligt midden in Gaasterland; het prachtige zuid-westen van Friesland. Omringd met mooie glooiende stuwwallen, fraaie bossen afgewisseld met wei- en bouwlanden en meren (Slotermeer, IJsselmeer en Fluessen). Voor de boerderij stroomt het riviertje de Luts; prachtig vaarwater en onderdeel van de schaatselfstedentocht. De omgeving biedt veel recreatiemogelijkheden, zoals watersport, paardensport, golf, voetbal en andere sporten, maar ook wandelen en fietsen zijn heerlijk in de omgeving.

De woonboerderij ligt aan de Houtdyk onder Harich, zijnde de parallelweg van de provinciale weg N359 van Lemmer naar Bolsward/Leeuwarden. Op circa 10 minuten rijden kunt u de A6 bij Lemmer oprijden, waarna de randstad of de stad Groningen in circa één uur is te bereiken. Het centrum van Balk (regiocentrum) ligt op loopafstand van circa 600 meter. In Balk zijn meerdere supermarkten, maar ook Hema, Blokker, slager, bakker, woninginrichters en diverse horecagelegenheden te vinden.

Oorspronkelijk is de boerderij gebouwd in 1915, thans staat alleen de voorgevel hiervan nog. In 1987/1988 is de gehele boerderij vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Aldus heeft de woonboerderij wel de uiterlijke charme kenmerken, doch is deze intern modern en solide opgebouwd. De woonboerderij is voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie alsmede thermopane beglazing. Verwarming vindt plaats d.m.v. een tweetal cv-installaties.
De tuin is rijk aan een grote verscheidenheid bijzondere bomen, planten, bloemen en struiken. Er zijn twee vijvers, diverse terrassen, een grote tuinschuur, een prieeltje nabij de grote vijver en een volière en duiventil nabij de kleine vijver. Door de fraaie hoogte en diepte zichtlijnen in combinatie met de kleurschakeringen straalt de tuin een parkachtige, lommerrijke oase-gevoel uit. Het object is afgezet met een sier smeedijzeren hekwerk met elektrische bedienbare poort en camerabeveiliging. Tevens is de gehele tuin voorzien van verlichting.

lNDELING:

Begane grond (b.v.o. 21 x 15 meter)
Middels de fraai overkapte entree bereikt u de royale hal. Vanuit de hal heeft u toegang tot de volgende ruimtes: toilet voorzien van hangcloset en urinoir, werkkamer, bijkeuken, provisieruimte, luxe woonkeuken (Poggenpohl) voorzien van een inductie kookplaat, rvs afzuigkap, koffiemachine, vaatwasser, magnetron met ovenfunctie (Miele), koelkast en een close-in boiler. Vervolgens een ruime woonkamer (ca. 60m2) met openhaardpartij en fraaie inbouwboekenkast (Rudolf de Jong), riante master bedroom met openslaande deuren naar terras alwaar zich een jacuzzi bevindt met zonneterras. Aangrenzend aan de masterbedroom een grote inloopkast en een zeer luxe badkamer met whirlpool, regendouche met massage-stralen, hangcloset, bidet en dubbele vaste wastafel.
In het achterste gedeelte van de boerderij bevindt zich tevens een luxe doucheruimte met toilet, deze is o.a. bereikbaar via de orangerie. Daarnaast is hier nog een royale bergruimte aanwezig en een voormalige garage die tevens dienst doet als berging en bijkeuken. De begane grond is grotendeels voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping (b.v.o. h1,5m is ca 16 x 9,5 meter)
Vanaf de overloop met vaste kastenwand (Swedex) heeft u toegang tot 3 royale slaapkamers, allen voorzien van dakkapel, badkamer met douche, wastafel en toilet. Verder een verrassende zitkamer / hobby /biljartkamer (gerealiseerd in 1997) met veel lichtinval door o.a. twee dakkapellen en tevens door de raampartijen van de schuifpui en glazen deuren. Middels deze deuren heeft toegang tot 3 prachtige dak zonneterrassen waarvan 2 deels overkapt zijn. Daarnaast is er een bar voorzien van eenvoudige keukenapparatuur, inloopkast / bergruimte. Slaapkamers worden verwarmd middels radiatoren en de zit-/biljartkamer door middel van vloerverwarming.

Tweede verdieping
De tweede verdieping is bereikbaar via een vlizotrap op de overloop van de 1ste verdieping. Hier bevindt zich een grote zolder/bergruimte met dakraam.

BlJGEBOUWEN:
Achter de boerderij staat een grote geschakelde garage (ca 10,5 x 7,5 meter) voorzien van 3 elektrisch bedienbare sectionaaldeuren (Novoferm) en berging (ca 6,5 x 5 meter).
Achterin de tuin bevindt zich een houten schuur op stenen voet van ca. 5 x 10 meter voorzien van een betonnen vloer.
Naast de woning bevindt zich een orangerie, groot ca 4 x 4 meter. Verder bevinden zich in de tuin diverse bijgebouwen, zoals volière (2 x 6 meter), duiventil, prieel (diameter 3,5 meter) en overdekte zitbank.

BlJZONDERHEDEN:
De woning is afgewerkt met zeer duurzame, luxe materialen, volledig geïsoleerd en uitstekend onderhouden.
Het gehele gebouw is voorzien van een alarmsysteem en tevens beschikt zowel het hoofdgebouw als de bijgebouwen over bliksemafleiders.
De zit-/hobby/biljartkamer op de eerste verdieping is ook bijzonder geschikt voor het creëren van kantoor- en/of bedrijfsruimtes.
De planologische bestemming is "wonen", doch gezien de bedrijfsbestemmingen in de directe omgeving, is een woon-/bedrijf- of duo bestemming ook mogelijk.
Centrale verwarming middels 2 tal CV-ketels:
Nefit HR combiketel 2008 & Nefit H.R. combiketel (topline) 2010.

Kortom: een eerste klas woonboerderij op toplocatie met veel mogelijkheden!

Deze verkoop wordt collegiaal uitgevoerd met van Eysinga & Oostra c.s. rentmeesters en juristen te Ysbrechtum.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 975,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Converted farmhouse, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1915
Type of roof
Hipped roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
485 m²
External storage space
128 m²
Plot size
6,070 m²
Volume in cubic meters
1,800 m³

Layout

Number of rooms
9 rooms (4 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, 2 showers and toilet
Number of residential layers (stories)
2 residential layers (stories) and a loft
Facilities
Mechanical ventilation, TV via cable and flue

Energy

Energy label
B 1.24 What does this mean?
Insulation
Roof insulation, insulated walls, floor insulation, double glazing and completely insulated
Heating
CH boiler and partial floor heating
Hot water
CH boiler
CH boiler
Nefit Topline 25 (gas-fired combination boiler from 2010, in ownership)

Cadastral data

BALK L 1179
Cadastral map
Area
6.070 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Unobstructed surrounding view, freestanding location, outside the built-up area and In wooded surroundings
Garden
Surrounded by garden
Balcony/roof garden
Roof terrace present

Storage space

Shed / storage
Built-in
Facilities
Electricity

Garage

Type of garage
Detached brick garage
Capacity
3 cars
Facilities
Electricity and electrical door

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.