Torenstraat 2 5366 BK Megen

  • Sold under reservation

Hightlighted features

  • Year of construction 1869
  • Living area 296 m²
  • Number of rooms 5
  • Plot size 240 m²

Description

De datering boven de sierlijk omlijste voordeur verraadt overduidelijk de rijke historie van dit pand. Die blijkt precies 150 jaar terug te gaan naar het jaar 1869. Toen werd de bouw van deze dwarshuisboerderij in de kern van het stadje Megen afgerond. Naast de overduidelijke aanwijzing van de gevelsteen zijn er echter nog tal van andere authentieke kenmerken die naar deze oorsprong verwijzen. Zoals de klassieke uitstraling van het wolfsdak of de zesdelige schuiframen in de typerende dwarsgevel.

Sprekende details zijn er trouwens niet alleen aan de buitenkant. Ook binnen in de woning komt het eigen karakter op allerlei manieren terug. Dat gebeurt al meteen als je de lange gang met zwart-witte tegelvloer in loopt. Die voert namelijk dwars door de woning naar de achterdeur. Aan weerszijden van de gang zijn toegangsdeuren naar de vele ruimten die begane grond rijk is. Naast een royaal woongedeelte - met zitkamer en opkamer - is er een leefkeuken en heb je twee extra kamers om flexibel te benutten. En ook de verdieping kent veel ruimte en daarmee een scala aan mogelijkheden.

Met zijn oorspronkelijke aanblik kleurt deze twee-onder-een-kapwoning perfect met de sfeer van het Megense hart. Met kasseiwegen, stadswallen, gevangentoren en monumentale panden toont het stadje een totaal eigen gezicht. Waarbij ook de aanwezigheid van de rivier - met uiterwaarden, veren, jachthavens en recreatiegebieden, een belangrijke bijdrage levert.

Toch zijn er allerlei moderne voorzieningen dicht in de buurt. Zo vind je de basissschool iets verderop in de straat. Verder brengt de N329 je in een mum van tijd naar het centrum van Oss. Of je rijdt door naar de opritten van de A50 en A59. In iets meer dan tien minuten ben je op weg naar Eindhoven, Den Bosch of Nijmegen.

Kenmerken

+ Gang gaat - van voordeur naar achterdeur - over de volle breedte van de woning. Langs de zijden zijn de toegangsdeuren van verschillende leef- en gebruiksruimten. De hal is uitgevoerd met een authentieke tegelvloer in zwart-wit motief. Halverwege het plafond met sierlijsten hangt een bijzonder boogornament.

+ Aan linkerkant van de lange gang is het royale woongedeelte. Dit is opgedeeld in een zitkamer en een opkamer. Beide gedeelten ademen een authentieke sfeer. Via grote vensters met deelramen komt van weerszijden het daglicht rijkelijk binnen. Ook zorgen ze voor een fraaie uitkijk aan voor- en achterkant. De opkamer is zowel vanuit de zitkamer als de gang via enkele treden toegankelijk. Hier is een bergkast beschikbaar. In de zitkamer staat tegen de tussenwand een gashaard in een hoge schouw.

+ Rechts in de gang zijn de toegangsdeuren van de leefkeuken en een extra kamer. In de leefkeuken staat onder hoge vensters met deelruiten een uitgebreid keukenblok in U-vorm. Dit is voorzien van inbouwapparatuur zoals een inductiekookplaat, afzuigkap, oven en koelkast .

+ Royale extra kamer kan prima worden gebruikt als tweede zitkamer of slaapkamer op de begane grond. In deze kamer bevindt zich een gashaard in een schouw.

+ Naast de extra kamer is een ruimte die nu gebruikt wordt als kantoor en werkkamer. Ook dit vertrek kan op verschillende wijzen worden gebruikt.

+ De zeer ruime bijkeuken bevat aansluitingen voor wasmachine, droger en ander witgoed. Hier is ook de toiletruimte. Een vaste trap naar een luik geeft vanuit de bijkeuken toegang tot een bergzolder.

+ Naast de voordeur is de toegangsdeur tot een echte kelder. Deze heeft twee compartimenten die met een tussendeur zijn gescheiden.

+ Diepe achtertuin op het zuidwesten kent veel zon- en schaduwplekken. Een ruim verhard terrasgedeelte sluit aan op een uitgestrekt gazon met achterin weelderig beplante borders. Aan de zijkant biedt een houten veranda een fijn beschut zitje.

+ Drie slaapkamers met fijne afmetingen op eerste verdieping. In een van de slaapkamers zijn inbouwkasten aanwezig. Een andere slaapkamer heeft kastenwanden.

+ Badkamer is geheel betegeld en krijgt licht via een dakraam. Uitgevoerd met een ligbad, douchecabine, toilet en wastafel.

+ In een afgesloten ruimte is de cv-ketel geïnstalleerd. Verder is er nog een aparte berging beschikbaar op de slaapverdieping.

+ Aan het einde van de overloop bevindt zich een riante zolder. Deze is ook toegankelijk vanuit de berging. Via een losse trap is een open bergzolder bereikbaar. Deze ruimte kan op verschillende manieren worden benut. Waarbij het realiseren van een vide dus ook een mogelijkheid is.

Aanvaarding
In nader overleg

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 245,000 k.k.
Asking price per m²
info
€ 828
Listed since
5 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, double house
Building type
Resale property
Year of construction
1869
Specific
Monumental building

Surface areas and volume

Areas
Living area
296 m²
Other space inside the building
135 m²
Plot size
240 m²
Volume in cubic meters
1,585 m³

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Bath, shower and toilet
Number of stories
3 stories

Energy

Provisional energy label
G What does this mean?
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Intergas HRE36/48 RF2 CW5 + A-labelpomp (in ownership)

Cadastral data

MEGEN F 1181
Cadastral map
Area
240 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Garden
Back garden

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Megen

All of Megen

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Megen

All of Megen

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Torenstraat 2

€ 245,000 k.k.