Rijksstraatweg 7 b 4254 XA Sleeuwijk

View photo 1 of Rijksstraatweg 7 b
View photo 2 of Rijksstraatweg 7 b
View photo 3 of Rijksstraatweg 7 b
View photo 4 of Rijksstraatweg 7 b
View photo 5 of Rijksstraatweg 7 b
View photo 6 of Rijksstraatweg 7 b

Hightlighted features

  • Year of construction 1965
  • Living area 365 m²
  • Number of rooms 1
  • Plot size 638 m²

Description

Een unieke kans om uw eigen woning te realiseren! Bij elk huis waar u gaat kijken mist u steeds iets, of is de afwerking niet naar uw smaak. Nu heeft u de kans uw eigen huis te bouwen en al uw woonwensen uit te laten komen. Aan een rustig autoluw weggetje nabij slingerdijkje en uiterwaarden en toch op loopafstand van winkels en scholen, bevindt zich dit perceel met opstal.

Er zijn bij dit perceel ook andere opties mogelijk. Bijvoorbeeld de loods verbouwen tot een industrieel droomhuis.
Of wonen en werken in je eigen stek. Denk bijvoorbeeld aan een Bed & Breakfast. Liever in een groene omgeving dan in een drukke stad, maar wel graag op korte afstand van de bewoonde wereld natuurlijk. Nog mooier zou het zijn als dit alles gerealiseerd zou kunnen worden in een ecologisch verantwoord gebouw wat past in de duurzame visie voor de toekomst.

Maar hoe moet het met de bouw van een pand, of verbouw ervan? Er moeten vergunningen komen en misschien een bestemmingsplan wijziging. Allemaal hindernissen waar u als een berg tegenop ziet maar die wel genomen moeten worden om uw droom waar te maken. Goed nieuws. De bestemming is al gewijzigd en ontzorging door bouwbegeleiding bij de realisatie is in overleg mogelijk.

U kunt kiezen; Optie 1; aankoop van de grond met loods en alles volledig zelf invullen/organiseren. Optie 2; aankoop van de grond met loods en gebruik maken van het goedgekeurde ontwerp. Of optie 3; slopen van de loods en een volledig nieuw gebouw ontwikkelen met behulp van uitgewerkt plan.

Optie 1; Vraagprijs € 274.500,-
Bouwperceel voor zelfbouw

Momenteel staat er op de locatie een opslagloods, waarvan de vloer inmiddels is verwijderd, waardoor deze op eenvoudige wijze gesloopt kan worden. Aangeboden wordt het perceel grond met loods.
De huidige bestemming maakt wonen en werken mogelijk.

Optie 2; Prijs op aanvraag
Van loods naar industrieel droomhuis

De loods kan verbouwd worden tot een stoere woon-werkplek met een industriële look. Na verbouwing ontstaat er een grote ruimte, waarin u zelf de indeling kunt maken, die voor u het beste past. Denk hierbij aan ruimtes met ramen van 4 meter hoog, een vide, etc.
De eigenaar heeft een indeling gemaakt welke door de gemeente reeds vergund is. De tekeningen hiervan kunt u bij ons kantoor opvragen.

Optie 3; Prijs op aanvraag
Ecogebouw ten behoeve van zorg/ruim wonen

Ook dit concept is al een (deels) uitgewerkt plan met bijbehorende tekeningen. Het beoogde gebouw heeft een vloeroppervlak van ca. 420 m² en biedt op de begane grond naast een centraal gelegen woonkamer met grote keuken, een inpandig appartement met eigen ingang en voorzieningen en op de verdieping 5 kamers met eigen doucheruimte, welke te gebruiken zijn als Bed and Breakfast kamers, parkeerplaatsen op eigen terrein en een tuin. Maar de huidige opzet biedt uiteraard ook andere mogelijkheden.
In het plan is er gekozen voor muren geïsoleerd met stro en gestuukt met leem zodat er een damp-open binnenklimaat ontstaat. Stro zorgt voor hoge isolatiewaarde en afhankelijk van de installatie keuze, kun je zelfvoorzienend zijn in je eigen energie behoefte en kosten en milieu besparen
Met dit concept kan er een toekomstbestendig gebouw gecreëerd worden met een gezond binnenklimaat en een aangename sfeer. Een mooie plek om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en duurzaam te wonen!

Vanuit de Gemeente is er medewerking voor beide plannen. Van een eerder ingediend plan is zelfs al een bouwvergunning verleend. Het bestemmingsplan is inmiddels gewijzigd en heeft nu de bestemming Wonen. Alles is aan te passen aan uw specifieke wensen en behoeften.

Heb je een droom om duurzaam te (ver)bouwen of wonen te combineren met werken en ondernemen en ontbreekt je de kennis of tijd, dan is dit je kans binnen handbereik!

WOONOMGEVING
Het perceel is gelegen aan de rand van Sleeuwijk op loopafstand van de jachthaven en het prachtige natuurgebied de Sleeuwijkerwaard. Grote steden zoals Utrecht, Breda, Rotterdam of
’s-Hertogenbosch zijn binnen ca. 35 minuten bereikbaar. De omgeving kenmerkt zich door veel groen, karakteristieke landschappen en fraaie vergezichten over de wateren.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 274,500 k.k.
Asking price per m²
info
€ 752
Original asking price
€ 289,000 k.k.
Listed since
6+ months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, detached residential property
Building type
Resale property
Year of construction
1965
Type of roof
Gable roof

Surface areas and volume

Areas
Living area
365 m²
Plot size
638 m²
Volume in cubic meters
1,500 m³

Layout

Number of rooms
1 room
Number of stories
1 story

Energy

Energy label
Not available

Cadastral data

WERKENDAM S 2632
Cadastral map
Area
483 m²
Ownership situation
Full ownership
WERKENDAM S 2631
Area
155 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
Alongside a quiet road, sheltered location and rural
Garden
Back garden
Back garden
247 m² (19m deep and 13m broad)
Garden location
Located at the south accessible via the rear

Garage

Type of garage
Not yet present but possible

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Rijksstraatweg 7 b

€ 274,500 k.k.