Pieter Gerritszn Visstraat 10 1544 VG Zaandijk

  • Sold under reservation

Hightlighted features

  • Year of construction 1932
  • Living area 88 m²
  • Number of rooms 4
  • Plot size 124 m²

Description

Wie een relaxte woning zoekt in een laidback buurtje vindt in deze eengezinswoning aan de Pieter Gerritszn Visstraat in Zaandijk precies dat. Gewoon goed onderhouden en in de loop van de jaren gerenoveerd. De jaren '30 sfeer is zorgvuldig bewaard gebleven. Aan voor en achterzijde bieden de dakkapellen voldoende ruimte voor twee royale slaapkamers. Op de zolder is plek voor een derde slaapvertrek.

Bij deze woning is kennelijk Pietje Precies aan het werk geweest. Vooral op de eerste twee woonlagen zie je dat terug in de afwerking. Smaakvol is alles op elkaar afgestemd, zoals betegeling van het toilet beneden en de badkamer boven. De houten vloerdelen passen prachtig bij de karakteristieke halve erker met het glas-in-lood. Dat de wanden ononderbroken glad gestuct zijn wordt versterkt door de afwerking van het plafond, waarin subtiel en toch strategisch verlichting is verwerkt. Nu is alles stralend wit, maar een eigen stempel drukken is met een emmer saus en een roller in één, hooguit twee uurtjes gepiept. Het zijn dat soort details die het hem doen, dat weet Pietje als geen ander...
Dubbele openslaande deuren in de vrijwel glazen achterpui leiden naar het verhoogde zonneterras. Zo verleng je binnen met buiten en andersom! Ook vanuit de uitstekend uitgeruste keuken, met die karakteristieke tegelvloer, is direct contact met de achtertuin.
Spoiler alert: de voortuin is bijna net zo groot als de achtertuin. Daarmee is er bijna net zoveel buitenruimte als woonoppervlak!

Boven kunnen we de spreekwoordelijke Pietje Precies weer ten tonele brengen, we zien een keurig nette afwerking en, detail alert, totaal geen gaatjes in de wanden. Opnieuw geldt, overwegend wit en als de steunkleur je bevalt, trek je er zo in! Op de vloer van de eerste verdieping ligt een fraai antracietkleurig tapijt. Uitgezonderd de badkamer uiteraard, die is in dezelfde zachte tint betegeld als het toilet beneden. Doordat de ruimte met een scheidingswandje is verdeeld in nissen, liggen de inloopdouche (met glazen spatdeur) en het wandcloset gescheiden. De waskom op het massief houten plateau met de kruisvormige wandkranen is he-le-maal van deze tijd.
De zolder tenslotte toont hoe het vroeger was. De zoldering met balken en de dakramen bepalen hier de sfeer. Een praktische laminaatvloer past bij het huidige gebruik: berging, wassen en stoken. Er is echter niet veel fantasie voor nodig om hier een heerlijke derde leefvertrek in te zien!

Deze gezinswoning noemden we in de eerste alinea 'laidback'. Eigen spullen neerzetten, koffiepot aan en met de voeten omhoog je meteen thuisvoelen. Meer 'easygoing' wordt het niet!

Indeling:
Begane grond: entree via verhoogd en overkapt portiek. Hal met meterkast. Trapopgang met bergkast. Toiletruimte met wandcloset en fontein.
Doorzonwoonkamer met halve erker aan de voorzijde en dubbele openslaande deuren achter, naar bevlonderd zonneterras. Houten vloer en gladgestucte wanden, plafonds met inbouwspots. Keuken met kleurige tegelvloer. Houten werkblad in hoekopstelling met in rustieke stijl uitgevoerde frontpanelen. Ingebouwde gaskookplaat, oven en afzuigkap, koelkast en vriezer. Achterdeur naar geheel omheinde achtertuin met achterom.
Eerste verdieping: overloop met vide en vaste trap naar zolderverdieping en werk- of zithoekje. 2 Slaapkamers (ieder ± 9 m2). Fris betegelde badkamer met inloopdouche met glazen deur, houten meubel met wasbak en wandkranen, handdoekenradiator en nis met tweede toilet (wandcloset).
Tweede verdieping: overloop. Derde slaapkamer met dakramen, houtlaminaatvloer en balken zoldering. Aansluitingen wasmachine en -droger. Schuifwand-bergkast met opstelling CV-installatie.

De Pieter Gerritszn Visstraat ligt in het 'oude' Rooswijk, de eerste Zaandijkse bebouwing ten westen van het spoor. Dit buurtje vindt zijn oorsprong in de jaren dertig, ruim een halve eeuw later breidde zich dit uit tot een volwassen woonwijk. De bereikbaarheid werd geoptimaliseerd, er is een directe oprit naar de A8 richting Amsterdam. Het provinciale wegennet leidt vlotjes naar Beverwijk, IJmuiden en Haarlem.
Treinforenzen wandelen in zes minuten naar het NS station. Door de nabijheid van de Zaanse Schans (ook een énige wandeling!) zijn alle mogelijke openbaar vervoermiddelen maximaal beschikbaar.
Rooswijk beschikt over meerdere basisscholen en voortgezet onderwijs. In het hart van de wijk is het winkelcentrum met een Albert Heijn. Zaandijk is echter het hart van Zaanstad, wie tien minuten fietst of rijdt, ziet alle belangrijke hotspots en voorzieningen passeren.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 88 m2;
- inhoud 288 m3;
- perceeloppervlakte 124 m2 eigen grond;
- zeer nette afwerking en woondecoratie;
- kindvriendelijk en verkeersveilig buurtje;
- vlakbij snelweg en station, school en supermarkt;
- monitoringsrapport en Warecorapport aanwezig
- Kwaliteitsklasse I: binnen 25 jaar (na januari 2009) wordt niet verwacht dat aanvullende zakkingen en scheurvorming belangrijke vormen zullen aannemen;
- oplevering in overleg.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 250,000 kosten koper
Asking price per m²
info
€ 2,841
Listed since
2 months
Status
Sold under reservation
Acceptance
Available in consultation

Construction

Kind of house
Single-family home, row house
Building type
Resale property
Year of construction
1932
Type of roof
Combination roof covered with roof tiles

Surface areas and volume

Areas
Living area
88 m²
Plot size
124 m²
Volume in cubic meters
287 m³

Layout

Number of rooms
4 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
1 bathroom and 1 separate toilet
Bathroom facilities
Toilet
Number of stories
3 stories
Facilities
Skylight

Energy

Energy label
F What does this mean?
Insulation
Roof insulation and double glazing
Heating
CH boiler
Hot water
CH boiler
CH boiler
Intergas (gas-fired combination boiler from 2015, in ownership)

Cadastral data

ZAANDIJK A 3764
Cadastral map
Area
124 m²
Ownership situation
Full ownership

Exterior space

Location
In residential district
Garden
Back garden and front garden
Back garden
44 m² (8,31 meter deep and 5,33 meter broad)
Garden location
Located at the northeast accessible via the rear

Parking

Type of parking facilities
Public parking

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

See how long it takes you to travel from this house to for example your work or family.

Market insights Beta

Avg. asking price

Rooswijk

All of Zaandijk

Not enough data available to show the average asking price.

arrow-right What does this mean?
Avg. asking price per m2

Rooswijk

All of Zaandijk

Not enough data available to show the average asking price per m2.

arrow-right What does this mean?
Need help with buying?

A real estate agent can give you more insights in the housing market.

arrow-right Find an agent
Based on homes that were sold in this neighborhood in the past year. More information

Pieter Gerritszn Visstraat 10

€ 250,000 k.k.