artikel

Toeslaan op de Open Huizen Dag

- leestijd

Zo heb je (toch) kans van slagen

De huizenzoeker bij wie de moed al in de schoenen is gezakt, kan op de NVM Open Huizen Dag weer nieuwe hoop krijgen. Ja, je bent misschien één van de velen, maar dat hoeft niet te betekenen dat je per definitie achter het net vist. Vier manieren waarop je wellicht toch kunt scoren.

Word vrienden met de verkoper

De Open Huizen Dag is bij uitstek de manier om de verkoper te leren kennen. Kopen is gunnen, maar in een huidige aanbiedersmarkt geldt ook: verkopen is gunnen. Op de Open Huizen Dag leiden eigenaren je rond in hun eigen woning. Een beetje bonden (niet per se slijmen) met hen kan helpen als de verkoop een inschrijving wordt. Uiteindelijk maakt de verkoper de keuze en die kiest niet per se voor die huisjesmelker die het pand alleen maar wil verhuren aan studenten. Misschien kiest hij eerder voor het sympathieke doch rustige stelletje waarmee ze gezellig koffie hebben gedronken op de Open Huizen Dag.

Uiteindelijk maakt de verkoper de keuze en die kiest niet per se voor die huisjesmelker die het pand alleen maar wil verhuren aan studenten

Overnemen

Niet iedereen gaat voor de hoogste prijs bij de verkoop van zijn huis. Soms is het handig voor een eigenaar als de koper ook bepaalde zaken overneemt, aldus Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis. Hij doelt daarmee niet op onroerende zaken als inbouwkasten of -keukens, maar op bijvoorbeeld een tafel of een 'losse' kast die speciaal voor de woning is gemaakt en met geen mogelijkheid meer in het nieuwe huis past.

B-keuze

Je hebt alle woonwensen op een rijtje: een leuk jaren 30-huis, een mooie tuin, een kindvriendelijke buurt. Maak ook een B-lijst waarop je deze eisen hebt bijgesteld en ga eens langs deze woningen. Wie weet word je toch op slag verliefd.

Verdiep je verder in dit onderwerp. Dan ben je weer helemaal bij.