• Verkocht

Erich Salomonstraat 162 1087 EH Amsterdam IJburg West

Uitgelichte kenmerken

  • 84 m² wonen
  • 2 slaapkamers
€ 400.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
17 juni 2021
Verkoopdatum
13 juli 2021
Looptijd
3 weken

Omschrijving

*** English translation below ***

Op Haveneiland-west komt dit 3-kamer appartement op de vierde verdieping vrij met 84 m2 woonoppervlakte. De mooi hoge plafonds tot maar liefst 3.80 m en de plafondhoge glazen gevelwand met harmonicadeuren in de woon- en slaapkamer maken dit een plaatje van een appartement!

Op IJburg vind je rust, ruimte en uitzicht en dat heb je hier zeker ook. Vanaf de bank kun je genieten van een weids uitzicht en de bootjes op het IJmeer. In de huidige indeling is er één slaapkamer, de eetkamer is echter relatief eenvoudig te transformeren tot een tweede slaapkamer. Er is al een deur aanwezig vanuit de hal voor deze aanpassing.

De glazen gevel in combinatie met de hoge plafonds geven een zeer ruimtelijk effect aan het appartement. Doordat je de gevelwand helemaal open kunt zetten creëer je als het ware een panoramaview. Het balkon is gelegen op het zuidoosten en hier heb je van zonsopgang tot circa 14.30 uur zon, dan draait hij om het gebouw heen en heb je aan de galerijkant zon van crica 16.00 uur tot zonsondergang.

Het appartement is gebouwd in 2008 en is goed geïsoleerd met o.a. HR-beglazing, wat resulteert in een energielabel A. Er is een gietvloer met overal vloerverwarming. Aan opbergruimte is ook geen gebrek. Naast een berging in het appartement zelf met o.a. ruimte voor wasmachine en droger is er ook een privé berging in het souterrain van circa 7 m2. Op straatniveau is een gemeenschappelijke fietsenstalling.

VvE:
De Vereniging van Eigenaren wordt professioneel beheerd door De Nieuwe Wereld. De servicekosten bedragen ca. 90 euro per maand en er is een meerjarenonderhoudsbegroting opgesteld.

Erfpacht:
Het appartement is gelegen op grond die is uitgegeven in erfpacht door de Gemeente Amsterdam. De erfpachtcanon is afgekocht tot 1 september 2058 en de Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000 zijn van toepassing. Er is geen aanvraag gedaan voor eeuwigdurende erfpacht.

Parkeren:
Het is mogelijk om in de parkeergarage onder het complex een parkeerplaats te kopen van woningbouwcorporatie De Key. Aan de overkant van de straat zijn er parkeerplaatsen te huur in een vestiging van Switchpark.

Buurt:
Op loopafstand op de IJburglaan is een groot scala aan winkels, restaurants en koffietentjes. Nog meer restaurantjes en goede terrassen vind je aan de Krijn Taconiskade, een leuke plek om mensen én de bootjes in de jachthaven te kijken.
Via de S114 ben je snel op de A10, A9 en A1, en tram 26 naar het centrum van Amsterdam vertrekt op de hoek van de straat. Groen is er in de vorm van het Ed Pelsterpark, Brand Dirk Ochse park en het grotere Diemerpark en daarnaast is het goed vertoeven in de zomer op het vernieuwde Strand IJburg. Langs het IJmeer kun je lekker wandelen of hardlopen. ’s Zomers zwemmen kinderen op IJburg in de grachten.

Kenmerken:
- Hoge oplopende plafonds tot 3.80 m
- Glazen gevel met harmonicadeuren in woon- en slaapkamer
- Balkon op het zuidoosten
- Gietvloer met vloerverwarming
- Energielabel A
- Stadsverwarming
- WTW-installatie
- Lift
- Berging in het souterrain van circa 7 m2
- Gezamenlijke fietsenstalling op straatniveau
- Professioneel beheerde VvE
- Servicekosten ca. 90 euro per maand
- Erfpachtcanon afgekocht tot 1 september 2058
- Meetrapport conform NEN 2580

This 3-room apartment on the fourth floor with 84 m2 of living space is available on Haveneiland-west. The beautifully high ceilings up to 3.80 m and the ceiling-high glass facade wall with harmonica doors in the living room and bedroom complete the picture!

You will find peace, space and views on IJburg and you certainly have that here too. You can enjoy a panoramic view and the boats on the IJmeer from the couch. There is one bedroom in the current layout, the dining room is relatively easy to transform into a second bedroom. A door is already present from the hall for this adjustment.

The glass facade in combination with the high ceilings give the apartment a very spacious effect. You can open the facade wall completely and create a panoramic view. The balcony is located on the southeast and you have sun from sunrise tot approximately 2.30 pm, then it turns around the building and you have sun from approximately 4 pm to sunset on the gallery side.

The apartment was built in 2008 and is well insulated with HR glazing, which results in an A energy label. There is a cast floor with underfloor heathing throughout. There is also a lot of storage space. In addition to a storage room in the apartment itself with space for a washing machine and dryer, there is also a private storage room in the basement of approximately 7 m2. There is a communal bicycle shed at street level.

Owners Association:
The Home Owners Association is professionally managed by De Nieuwe Wereld. The service costs are approcimately 90 euro per month and a multi-year maintenance budget has been drawn up.

Ground lease:
The apartment is located on land that has been issued on a long lease by the Municipality of Amsterdam. The ground lease has been surrendered until September 1, 2058 and the General Provisions for continuous ground lease 2000 apply. No application has been made for perpetual leasehold.

Parking:
It is possible to buy a parking space in the parking garage under the complex from De Key. Across the street there are parking spaces for rent in a branch of Switchpark.

Neighborhood:
Within walking distance on the IJburglaan is a wide range of shops, restaurants and coffee shops. Even more restaurants and good terraces can be found on the Krijn Taconiskade, a nice place to watch people and boats in the marina. You can quickly reach the A10, A9 and A1 via the S114, and tram 26 to the center of Amsterdam leaves at the corner of the street. There is greenery in the form of the Ed Pelsterpark, Brand Dirk Ochse park and the lager Diemerpark and the renovated Strand IJburg is also a good place to stay in the summer. You can enjoy a nice walk or run along the IJmeer. In the summer children swim in the canals of IJburg.

Characteristics:
- High rising ceilings up to 3.80 m
- Glass face with harmonica doors in living room and bedroom
- Southeast-facing balcony
- Cast floor with underfloor heating
- Energy label A
- District heating
- HRV installation
- Elevator
- Storage room in the basement of approximately 7 m2
- Joint bicycle parking at street level
- Professionally managed Owners Association
- Leasehold canon surrendered until September 1, 2058
- Measurement report in accordance with NEN 2580

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 400.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 4.762
Status
Verkocht
Bijdrage VvE
€ 90,00 per maand

Bouw

Soort appartement
Bovenwoning (appartement)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2008

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
84 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m²
Externe bergruimte
7 m²
Inhoud
320 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad en douche
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Gelegen op
4e woonlaag
Voorzieningen
Balansventilatie, lift en TV kabel

Energie

Energielabel
A Wat betekent dit?
Isolatie
HR-glas en volledig geïsoleerd
Verwarming
Stadsverwarming
Warm water
Stadsverwarming

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM AU 2491
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Gemeentelijk eigendom belast met erfpacht (einddatum erfpacht: 01-09-2058)
Lasten
Afgekocht tot 01-09-2058

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Box

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

VvE checklist

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (€ 90,00 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja
Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Edens Makelaardij

Bel (+31) 20 244 19 73
Een funda gebruiker
Erich Salomonstraat 162
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Maurits en Lieneke zijn zorgvuldig en aardig. Voor de verkoop werd een analyse gemaakt. Maurits gaf ook goede tips voor het verkoopklaar maken. Het maken van de verkoopfoto's was feestelijk, dankzij Anna-Maria, de fotograaf en de filmer. Het verkoopproces - altijd spannend- verliep prima, we bleven op de hoogte van ontwikkelingen en geïnteresseerden. Het appa is voor een prachtige prijs verkocht.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Reactie van Edens Makelaardij
Wat een mooie complimenten! Het was een feest om jouw huis te mogen verkopen. Het was erg fijn om met je samen te werken omdat jullie er ook alles aan hebben gedaan om de verkoop goed te laten verlopen. We komen elkaar zeken nog tegen en ik wens jullie veel geluk in jullie nieuw huis!

NVM aankoopmakelaar

Aemestelle Makelaars v.o.f.

Bel 020-6794919

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.