Verhuizen met veel of weinig hulp?

 

Verhuisteam inhuren of zelf sjouwen? Hier moet je op letten

Bij verhuizen komt een boel kijken. Vooral het sjouw- en uitpakwerk kost tijd. En energie en spierkracht. Je kán ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Hier moet je op letten. 

Volledig pakket

Als bovenstaande activiteiten je tegenstaan of stress bezorgen, zijn er tal van verhuisbedrijven die je het werk met liefde uit handen nemen. Maar de ene verhuizer is de andere niet. Als je besluit iemand in de arm te nemen, valt er nog steeds heel wat te kiezen. Je kunt gaan voor summiere hulp – zoals sec het heen en weer rijden - of een volledige pakket, waarbij zelfs je glazen worden in- en uitgepakt en in je nieuwe keukenkastjes komen te staan.

Sjouwwerk

Maar aan deze zeer behulpzame krachten hangt vaak een fiks prijskaartje. Ben je liever geen rib uit je lijf aan verhuiskosten kwijt, handig met een boor en schroevendraaier en heb je vrienden en familie die je helpen met inpakken? Dan kun je ook kiezen voor een wat minder uitgebreid pakket. Met verhuizers die verhuiswagens bieden, dozen verhuren en bij de echt zware meubels een handje helpen. Maar het gros van het sjouwwerk komt op je eigen bord terecht en het in- en uitpakken is ook aan jou. Dat is wel weer fijn als je nog niet precies weet waar alles moet komen te staan, en soms verloopt het wenproces in een nieuw huis makkelijker als je zelf je spullen een nieuwe plaats geeft.

Verzekering

Of je nou voor de meest comfortabele manier kiest of zelf de mouwen opstroopt, het is sowieso verstandig om in zee te gaan met een erkend verhuisbedrijf. Dat weet je zeker dat je inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van 100.000 euro is verzekerd.

Meer binnen dit onderwerp