Knap je tuin op in 1 dag

Knap je tuin op in 1 dag

 

Met jouw feedback help je mee funda te verbeteren, meehelpen kost een minuutje. Geef je feedback.

 

Zo knap je je tuin simpel en snel op

Hik je op tegen die tuin die er wat treurig bij ligt? Wil je je huis verkopen en wil je een snelle make-over doen? Geen zorgen, met deze vijf stappen van Sprinklr (een jonge club die de grijze stad wat groener wil maken) zet je een dag je schouders eronder
en het ‘poremt’ aweer!

Je voorbereidingslijstje:

  • vuilniszakken
  • goede snoeischaar/zaag
  • handschoenen
  • bezem
  • tafeltje en stoeltje
  • tafellaken

Stap 1: uitmesten 


Tuinen die er wat treurig bij liggen hebben heel vaak een nieuwe functie gekregen als opbergkast. Je eerste taak is het uitmesten van die rommelkast. Alles moet weg! Bierkratten, dat hout waar je ooit iets mee ging timmeren, die nooit opgeknapte fietsen, dat overwoekerde speelgoed: weg ermee.

Stap 2: aangewaaid afval oprapen

Er komt nogal wat aanwaaien, zeker als je in de stad woont. Handschoenen aan en rapen en plukken maar. Ja, ook dat plastic tasje dat al zeven maanden in die boom vast hangt.

Stap 3: snoeien, wieden, boenen!

Terugsnoeien al die woekeraars die een paar vierkante meter hebben ingenomen. Ruk al het onkruid tussen de tegels vandaan. Afhankelijk van de grootte en de toestand van je tuin kan dit vuilniszakken vol opleveren.
Heb je groene aanslag op tegels of hout? Schrobben met natuurazijn is een snelle en milieuvriendelijke oplossing om dit weg te krijgen.

Stap 4: gezellig maken


Iedereen die nu je tuin instapt moet het gevoel krijgen dat je hier vakantie kunt vieren. Dus: hang een hangmat op, zet een zitje neer en gooi een vrolijk tafelkleed over de tafel.

Stap 5: zet extra groen neer

Ja, er moet ook nog wat groen hier en daar. Grote planten zijn duur, maar het mooie is dat je ze gewoon weer uit kunt graven en mee kunt nemen naar je volgende tuin, als je dat wilt. Je kunt ze ook in een pot zetten.
 Maak een ritje naar het tuincentrum en haal een hoge bamboe en een paar bloeiende planten. Zet een bloeiende plant op de tafel en de hoge bamboe op een strategische plek, eventueel in een pot. 


Jaaa, had je dat nou maar eerder gedaan.

Meer weten over Sprinklr? Kijk op: Sprinklr.co

Meer binnen dit onderwerp